Щирі вітання зі святом Ід аль-Фітр (Рамадан-байрам)!

02.06.2019

792

Шановні мусульмани, брати і сестри! Вітаю всіх нас із завершенням священного місяця посту, Рамадану, та настанням великого свята — Ід аль-Фітр (Рамадан-байрам, Мархаж)!

Всевишній Аллаг сказав: «...доводьте ж до кінця дні посту і звеличуйте Аллага за те, що Він указав для вас прямий шлях. Можливо, ви будете вдячні!» (Коран, 2:185). Тобто й додержання посту, і звеличення Аллага в день свята, коли ми читаємо такбір і славимо Всевишнього, пов’язані з тим, що Він указав нам прямий шлях. Віра в Аллага, піст, читання Корану та нічні молитви-таравіх — це складові прямого шляху.

Аллаг, що вивів нас на шлях Ісламу, наказав нам звеличувати Його в день свята, бути вдячними Йому за всі милості й щедроти, яким Він нас нагородив. Будьмо ж вдячні за те, що дожили до священного Рамадану та успішно завершили його!

Посланець Аллага, пророк Мухаммад (мир йому і благословення) сказав, що постувальник має дві радості: коли він завершує свій піст і коли зустрінеться зі своїм Господом і радітиме тому, що постив у земному житті. Ми завершили свій піст Рамадан, і, дай Боже, радітимемо, коли в Судний день постанемо перед Аллагом і побачимо, яка велика милість і яке прощення нас очікує — за нашу стійкість у додержанні цього припису Господа.

Нехай це свято буде щасливим, благословенним, радісними для кожного з нас: для мусульман в окупованих Криму та Донбасі, для мусульман у цілому світі! Прошу Всевишнього благословити Україну й мусульман України, прошу щасливого майбутнього для всіх нас! Зі святом, шановні брати й сестри! Ід мубарак!

Муфтій Саід Ісмагілов