Автор статей і монографій на різну ісламську і богословську тематику. Народився 1979 року в Новоросійську. Навчався в Сімферопольському медресе, і потім - у Ліванському університеті Дженан за фахом ісламські науки.

69

Сьогодні почався благословенний місяць Рамадан!

Сьогодні почався благословенний місяць Рамадан! У цей місяць мусульмани повинні додержувати посту, що його наказав Всевишнім Аллаг!

Зламати піст у Рамадан без поважної причини — великий гріх, як і підбивати інших людей до ламання посту.

Всевишній Аллаг каже:

«О ви, хто увірував! Установлено для вас піст — так само, як установлено його для тих, хто жив давніше Можливо, будете богобоязливі! Установлено його на певне число днів. А як хто з вас захворіє чи буде в дорозі, то нехай постить таке ж число днів в інший час. А тим, кому це важко, слід спокутувати це, нагодувавши бідняка. А хто з волі своєї чинить добро, то це ліпше для нього. Але піст ліпше для вас — якби ж ви знали! Рамадан — місяць, коли явлено Коран — прямий шлях для людей, ясні знамення прямого шляху та розрізнення. Коли для когось із вас настане цей місяць, то нехай він постить. А якщо він захворіє чи буде в дорозі, то нехай постить таке число днів в інший час. Аллаг бажає вам полегшення, а не трудности. Тож доведіть до кінця дні посту та звеличуйте Аллага за те, що Він показав вам прямий шлях. Можливо, ви будете вдячні!» (Коран, 2:183–185).

Хвала Аллагові, цього року вірні найбільших мусульманських країн почали піст разом: Туреччина, Єгипет, Саудівська Аравія, Малайзія, Алжир, Ірак і більшість мусульманських країн почали піст в один день. У цих державах, як і в Україні, побачити молодик неможливо через їхнє географічне положення, але точні наукові розрахунки однозначно показують початок нового місяця.

Європейська рада з фатв та ісламських досліджень, що її рішення беруть до уваги ісламські організації європейських країн, також оголосила початком місяця Рамадан 24 квітня.

Посланець Аллага (мир йому і благословення) сказав:

«Постіть, коли постять люди, й переривайте піст, коли переривають [його] люди».