Молитва за Україну: ми не маємо права залишатися осторонь! (ВІДЕО)

50

DSC02419Сьогодні перед проповіддю, що проводиться щоп'ятниці, в Ісламському культурному центрі Києва муфтій Духовного управління мусульман «Умма» Саід Ісмагілов провів молитву (ду'а) за мир, добробут і процвітання України. Разом із муфтієм відвідувачі ІКЦ молили Бога про те, щоб Він зупинив всякого безбожника, що вбиває і несе зло, несправедливість і невіру. Пан Ісмагілов підкреслив, що мусульмани повинні не тільки вірити і бути порядними людьми, але також цінувати те, що подарував їм Всевишній. Ніде не сказано, що адептам ісламу варто турбуватися лише про долю певних земель, наприклад, Мекки або Медіни — і бути байдужими до подій в інших країнах. Для мусульманина будь-яка людина — творіння Всевишнього, будь-яка частина землі — те, що Він дарував нам для користування. Для тутешніх мусульман Україна — Батьківщина; це країна, де ми сповідуємо і проповідуємо іслам; земля, на якій виросли ми і будемо виховувати наших дітей. І навіть ті, хто народився в іншій країні і приїхав в Україну, повинні пам'ятати приклад Пророка Мухаммеда, мир йому і благословення. Пророк народився в Мецці, але всім серцем полюбив Медину, жителі якої дали йому притулок і підтримку; брав активну участь у громадському житті міста і захищав інтереси своїх нових співгромадян незалежно від їх національності і віросповідання. Мусульманин ніколи не повинен залишатися осторонь від свого суспільства. Він першим повинен висловити готовність відстоювати справедливість, адже це наш обов'язок перед Всевишнім. Присутні, єдині у своєму прагненні досягти милості Бога, просили миру, справедливості, щастя і процвітання для нашої Батьківщини, для нашої землі, для нашої дорогої України.